Bevrijdingstocht Molenlanden

 in Uncategorized

Op Zaterdag 16 mei rijden over verschillende routes twee optochten met oude militaire voertuigen door onze gemeente. Een route West en een route Oost (Onderstaand zijn de routes te downloaden).

De optocht bestaat uit ca. 20 voertuigen. De voertuigen zijn voornamelijk voertuigen uit de WO2 periode maar ook enkele voormalige voertuigen uit het Nederlandse leger uit de periode direct na WO2 en andere inzetgebieden en missies.

Op de wagens rijden muzikanten mee van respectievelijk KNA uit Arkel (Oost) en OKK uit Streefkerk (West). De tochten rijden van kern naar kern waarbij enkele honderden meters voor de stopplaats de muziek voor de voertuigen uit loopt. De muziek zal geheel in stijl zijn wat keuze en uitvoering betreft.

Op de stopplaatsen heeft men de mogelijkheid om de voertuigen te bekijken terwijl de muziek diverse toepasselijke nummers speelt. Op deze stopplaatsen zal veel dank zijn voor de inwoners welke de “bevrijders” iets te drinken (koffie – thee) o.i.d. aanbieden. Een mogelijkheid gebruik te kunnen maken van een toilet op een stopplaats zal door de deelnemers aan de optocht ook gewaardeerd worden. In Bleskensgraaf (Route West) en Giessenburg (Route Oost) is een langere stop gepland in verband met de lunch. Om het gevoel van bevrijding te geven is het leuk als u langs de weg al zwaaiend de bevrijders binnenhaalt. 

Uiteindelijk komen beide routes tezamen op de Binnenhaven in Nieuwpoort waar kan worden teruggekeken op een hopelijk leuke ervaring voor zowel de deelnemers als alle inwoners. 

route-west

route-oost

Leave a Comment

X